Projecten

Depressiehulp

Depressiehulp

Depressiehulp.be is een gezamelijk initiatief van CGG De Pont en CGG Kempen, en wordt financiëel ondersteund door de Vlaamse overheid.

Depressiehulp is momenteel nog in ontwikkeling. Gradueel zullen verschillende gedeeltes van de website online gezet worden. Tijdens najaar 2016 werd het publieke informatiegedeelte online gezet. Vanaf juni 2017 was de 'blended' begeleiding beschikbaar voor cliënten van CGG Kempen en De Pont. Op termijn is het de bedoeling dat ook andere CGG's gebruik zullen kunnen maken van Depressiehulp.

De online zelfhulp is beschikbaar sinds september 2017. Volledige online aanmelding en begeleiding is voorzien in de loop van 2019.

CGG Kempen en De Pont hebben de ambitie om via deze website verbindingen te kunnen leggen met eerstelijnsdiensten zoals Zelfmoord1813 en Tele-onthaal.

Screenshots

Inhoud van Depressiehulp

 • Een informatief gedeelte voor het brede publiek...
  Dit omvat drie grote onderdelen.
  1/ Wat is depressie? Over kenmerken, oorzaken en verschillende vormen van depressie. Hier is ook een zelftest beschikbaar.
  2/ Voor de omgeving. Informatie voor partners, ouders, kinderen en vrienden van mensen die depressief zijn.
  3/ Op weg naar herstel. Wat zijn de mogelijkheden op gebied van medicatie, begeleiding en psychotherapie, andere hulpbronnen en levensstijl.
  Het informatieve gedeelte is rijkelijk voorzien van herstelverhalen en citaten van mensen die depressief (geweest) zijn.
 • Een online therapeutisch programma...
  Dit programma zal in een eerste fase 'blended' worden gebruikt. Dit betekent dat het zal gecombineerd worden met face-to-face begeleiding van CGG cliënten. In een latere fase (2018) wordt het programma ook 'puur' online aangeboden, waarbij deelnemers zich eventueel anoniem kunnen aanmelden.
 • Een online zelfhulpprogramma...
  Dit gedeelte biedt de mogelijkheid aan mensen met depressieve klachten om volledig zelfstandig aan de slag te gaan, zonder tussenkomst van een hulpverlener. Gebruik van deze zelfhulp wordt afgeraden aan mensen met ernstige depressieve klachten.

Bezoek de website

Online hulp biedt ondersteuning in het natuurlijke milieu