Projecten

Pak Aan ouders

Pak Aan ouders

Pak Aan voor ouders is een initiatief van 'Kind en Adolescent', Universitair Psychologisch Centrum (UGent).

Via een online programma met psycho-educatie en oefeningen willen ze ouders ondersteunen van kinderen met depressieve klachten. Met een uitbreiding voor ouders met kinderen die kampen met overgewicht of eetstoornissen. Hulpverleners kunnen de ouders online opvolgen en berichten uitwisselen. Het betreft hier dus 'blended care'.

De kinderen zelf volgen het ambulante programma 'Pak Aan'. Een bewerking van 'Taking Action', een evidence-based behandeling op basis van cognitieve gedragstherapie van Kevin Stark, bewerkt door Caroline Braet.
Zie ook het werkboek, uitgegeven door Boom psychologie

Voor meer info over het programma of aanvragen tot deelname, neem contact op via info@pakaan.be

Screenshots

Inhoud website

  • Het online programma...
    richt zich op de ouders die een 4-tal modules kunnen doorlopen. De eerste module heeft betrekking op het omgaan met sombere buien of op overgewicht.
    Thema's die aan bod komen: de vaardigheden die kinderen kunnen aanleren om hun stemming te reguleren, het hanteren van beloningen, omgaan met 'lastig' gedrag en negatieve gedachten, actief luisteren, probleemoplossing, en het bevorderen van open communicatie binnen het gezin. Het programma is enkel toegankelijk via een beveiligde login. Accounts voor ouders worden door de hulpverleners aangemaakt.
  • Het hulpverlenerspaneel...
    biedt hulpverleners de mogelijkheid om de ouders op te volgen. Alle communicatie tussen hulpverleners en ouders verloopt via een beveiligde verbinding. Deelnemers hoeven niets te downloaden op hun computer.

Via online hulp kan je zelfstandig aan de slag en toch opgevolgd worden