CM lanceert de online ‘gelukscoach’

plukjegeluk

Recent lanceerde CM de online ‘gelukscoach’, in samenwerking met het Trimbos-instituut en ISW-Limits. Het is de bedoeling dat mensen zichzelf kunnen helpen via deze internet-tool.

De gelukscoach is een online programma dat gebaseerd is op wetenschappelijke principes uit de positieve psychologie en de cognitieve gedragstherapie. Deze online cursus is bedoeld om mensen ervan bewust te maken dat ze zelf aan hun geluk kunnen ‘werken’. Ze krijgen een zelftest, advies en tips om hen hierbij te begeleiden. Maar er wordt ook aangestuurd op gedragsverandering om deelnemers te helpen bij het omgaan met stress situaties en meer zelfvertrouwen te krijgen. De online cursus bevat daarom tal van oefeningen die hun effectiviteit hebben bewezen.

Het betreft hier een initiatief van de Christelijke Mutualiteit, waarbij beroep gedaan werd op het Trimbos instituut (die het programma reeds voor Nederland ontwikkelde) en op ISW Limits, een spin-off van de KU Leuven.

De Christelijke Mutualiteit (CM) nam dit initiatief omdat de Belgische ziekteverzekering naar schatting  800 miljoen euro aan uitkeringen uitbetaalt per jaar aan mensen met psychische problemen. Er worden ook steeds meer antidepressiva gebruikt, en almaar meer mensen doen beroep op een psychiater.Via de online cursus hoopt men op een preventief effect via laagdrempelige zelfzorg. CM-leden zouden gratis kunnen deelnemen, anderen betalen 25 euro.

www.plukjegeluk.be

plukjegeluk

One Reply to “CM lanceert de online ‘gelukscoach’”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *